Business: Er du mentalt klar til 2018?

1 år siden |  0 comments  |  Mentalt

Er du klar mentalt til et nyt år? Er du selvstændig og driver egen virksomhed, glæder du dig sikkert snart til nogle forhåbentlige gode juledage med familien og venner. På den anden side er man også opsat på, at få en god start på det nye år, 2018, som vi snart træder ind i.

Dagens indlæg handler om mental fokus og overskud. Det kommer ikke af sig selv, men man kan selv gøre en række tiltag i sine juledage, for at sikre at man personligt er klar til hverdagen efter nytårsdag.

Stressfri zone: Du skal ikke stresse, men nyd dagene i et dejligt selskab med dem som du holder allermest af. Det er nu der er tid til at tænke på noget andet, koble fra i nogle dage, for så at vende endnu stærkere tilbage, når juledagene afsluttes.

Det er vigtigt at man kan finde en indre ro, men også være tilstedeværende i det øjeblik man ikke skal fokusere 112% på sin forretning. Ingen mennesker er i stand til at være på fra 08.00 – 22.00 hver eneste dag – og selvom det for nogle lyder af skræmmende læsning, er det altså flere iværksættere der lever med sådan en livsstil.

At arbejde meget er fint, men at arbejde for meget er usundt. Dette er en livsstil man måske kan håndtere i en periode, men bliver det en fast rutine går det hen og bliver skadeligt, frem for produktivt. Det er fysisk og psykisk umuligt, at være på i så mange timer hver eneste dag. Derfor kan man med fordel opsætte nogle forskellige pauser, hvor man laver noget andet i løbet af sin dagligdag, da det dels gør en mere effektiv, men også set fra et sundhedsmæssigt perspektiv.

Det kan være små gåture rundt omkring kontoret – blot det at lave og tænke på noget andet er nødvendigt.

Flow-modellen: Brug flow-modellen til at skabe flow i hverdagen. Den er fantastisk at udarbejde i nogle afslappende dage, såsom julen også er.

Mærk efter hvad der er som motiverer dig mest i dagligdagen. Er det når du sidder på kontoret og snakker med kunder. Eller er det når du er ude at lukke aftaler med leverandører og samarbejdspartnere.

Det er super vigtigt at du kan skelne mellem de to ting, og det er svært at bryde sig lige meget om det hele, men hvis du på forhånd ved at det kræver mere motivation for at udføre opgave A kontra opgave B, er det en god idé at planlægge opgave A efter du er mest frisk og opsat. Eksempelvis fra morgentimerne, eller en frisk gåtur.

Inspiration: Ud fra flow-modellen bliver du sikkert også klogere på hvilke opgaver, du måske mangler noget inspiration og hjælp udefra for at løse til perfektion. Lav en Google søgning på disse, og kig efter potentielle foredrag i Danmark og udland, som måske kan være med til at booste dig og din virksomhed.

Glædelig jul.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Lær mere om vores historie gennem citater fra berømte personer!

Hvem vil ikke gerne lære mere om vores historie? Det tror jeg rigtig mange af os gerne vil, og selvom det ikke lige er et ønske man måske selv har tænkt på før, så er der ingen tvivl om, at hvis man vidste hvor mange spændende begivenheder og persone...

Read More...

Få flyttemænd til at hjælpe dig

Står du og skal flytte så kan du helt sikkert få hjælp fra et flyttefirma på Sjælland. Det kan godt blive hårdt at flytte selv, fordi der er så mange ting, der skal gøres. Man skal pakke alle sine ting ned og slæbe kasser ud til bilen. Bor man i le...

Read More...

Anvend kaffebønner på flere måder

Selvom man oftest forbinder kaffebønder med kaffebryggeri, så er der også andre ting, man kan bruge de lækre kaffebønner til. For kaffebønner har en dejlig smag, som også kan bruges andre steder og i andre sammenhænge end ens kop kaffe. Især hvis man...

Read More...