Udklædninger er populære blandt yngre piger

De seneste år er det blevet mere populært end nogensinde før at klæde sig ud. Mange små piger bruger i dag flere timer på at lege og klæde sig ud. Men hvad er det netop, der gør udklædning så appellerende for små piger? Hovedsageligt bidrager forskellige udklædninger til leg og udforskning af de unge pigers identitet. Når små piger klæder sig ud som prinsesser, supergirls, eventyrsfigurer, feer, dyr eller lignende, udforsker de netop forskellige sider af sig selv. Udklædning kan således siges at være med til at udvikle de små pigers identitet. Med den digitale udvikling er det netop vigtigt, at børn i dag også bruger tid væk fra computer og tablet. Populariteten omkring udklædning blandt yngre piger skal derfor ses som en positiv interesse, da det er vigtigt, at de små piger skaber drømme og fantasier om livets mange muligheder uden brug af internettet.

Hold en fødselsdag, som din datter sent vil glemme

Da udklædninger netop er meget populære blandt yngre piger, kan du som forælder tage del i dette. Til din datters næste fødselsdag kan du vælge at inddrage udklædninger. Skab en sjov og anderledes fødselsdag ved at lave et overordnet tema for fødselsdagen. Lav invitationer, der opfordrer din datters kammerater til at ankomme i sjove, skøre eller flotte udklædninger. Lav mad, der passer ind i temaets stemning. For at finde det perfekte tema til festen er det en oplagt idé at søge hjælp hos din datter. Hun har uden tvivl massevis af gode idéer.

Gode temaer til børnefødselsdage er eksempelvis cowboy og indianer, prinser og prinsesser, eventyr eller pirater. Fordelen ved at have et fastlagt tema for festen er, at du kan udforme sjove lege i stil med temaet. Hvis fødselsdagen eksempelvis har pirattema, så er det oplagt at lave en sjov og spændende skattejagt for børnene.

Det vigtigste ved børnefødselsdagen er, at din pige og hendes kammerater har en god dag. En fødselsdag med tema lægger op til en både anderledes og sjov dag, som din datter sent vil glemme.

Udklædninger giver plads til fantasi og leg

Da udklædninger netop er gode for din piges udvikling i barndomsårene, er det vigtigt, at du som forælder støtter op om dette. Du bør derfor give din datter de bedste betingelser for at udfolde hendes kreativitet og fantasi. Det er derfor afgørende, at hun har noget udklædningstøj, hvis din pige skal lege med udklædninger. Det kan være en god idé at lave en kasse med et udvalg af forskelligt tøj. Køb eksempelvis noget sjovt og flot udklædningstøj til piger – se mere her. Ud over nyt udklædningstøj kan kassen også indeholde gammelt tøj, som du eller din mand ikke bruger længere. Sådan noget tøj giver din pige mulighed for at skabe hendes egne udklædninger, hvor hun kan slippe sin fantasi løs. Hvem har sagt, at en gammel hvid herre t-shirt ikke er en oplagt brudekjole, når din datter og hendes kammerater skal lege bryllup. Alt fra gamle forklæder til sjove hatte og skøre tasker kan derfor bruges. Det er kun fantasien og kreativiteten, der sætter grænser for hvilke udklædninger, der kan og skal kreeres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *