Tiden løber fra os

Tiden er en mærkelig størrelse som vi som mennesker hele tiden er nødt til at forholde os til. Det er både noget som vi bruger til at indrette vores dage, aftener og nætter. Ja hele samfundet er bygget op omkring tiden som koncept og kunne nærmest ikke fungere effektivt uden. Selvom vi har ure på vores mobiler er tiden også blevet moderigtig i form af klassiske herreure og dameure, som mange bruger penge på, da de ser stilsikre ud. Tiden er både noget vi bruger til at booke aftaler, så vi ved hvornår vi skal mødes, har en fælles konsensus. Men det er også noget som er relativ. Keder man sig, så går tiden langsomt, har man det super sjovt, går tiden enormt hurtigt. Tiden spiller også en rolle i forhold til et trist emne som døden. Tiden er noget som vi har en begrænset mængde af og vi ved ikke hvor meget. Derfor er det også vigtigt at bruge tiden rigtigt. Det handler om at finde ud af hvad der betyder noget for en livet og bruge mest muligt af sin tid på dette.

De vigtige ting i livet

Hvad man skal bruge den tid man har til rådighed til, kan være svært at finde ud af og nogle bruger nærmest hele livet på at prøve forskellige ting af før de endelig finder ud af hvad der er det vigtige for dem. Andre taler om at det vigtige ved tiden er på en måde at få den til at ophøre for en stund, få tankerne til at stoppe og være til stede i nuet. Nuet som det eneste der eksisterer, hvilket jo på sin vis er rigtigt. Stopper man op engang imellem, accepterer tingenes tilstand, stopper med at tænke og bare sanser, så kan man opleve en form for lykke, som ikke er afhængig af materielle goder og andre ting vi jagter efter at opnå. Men sådan en tilstand er svær at være i hele tiden for de fleste. Derfor må man gøre op med sig selv og mærke efter hvad der er vigtigt for en og brug tiden på dette.

At vælge at bruge tiden rigtigt

Kigger man ned på sit indkøbte klassiske herre eller dameur kan man se sekunderne fare af sted hele tiden. Man kan ikke være superglad altid og man kan ikke bruge alt sin tid på kun det man kan lide. Sådan er samfundet desværre ikke indrettet. Måske er der enkelte privilegerede der kan det, men for de fleste er der en lang række pligter og gøremål der skal klares og kun en lille del af vores liv bliver brugt på de ting vi virkelig nyder. Men man kan langt hen ad vejen indrette sig godt, hvis man har kærlige mennesker omkring sig, et godt job, interessant  fritid og fremfor alt acceptere de dårlige ting i livet, så kan man opnå en glædelig tilstand det meste af tiden og føle at tiden ikke løber fra en, men at man bruger den godt og rigtigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *