Sørg for at få en elektriker til at tjekke elinstallationen, når du køber hus

Elektriker

I er som nyforelskede og i skal ud og købe jeres første hus sammen. Alting er skønt og dejligt. I har fundet drømmehuset i Roskilde – og så til en fantastisk lav pris. Umiddelbart ser huset flot og stærkt ud på trods af mange år på bagen – det har nemlig fået en modernisering med et lækkert mærkevarekøkken i højglans, spabad på badeværelset og køkken og stue er slået sammen til ét stort rum. Hvad kan dog gå galt? Jo – det kan elektriciteten.

Skjulte fejl i gamle elinstallationer kan være farlige

Der er mange ting, som man ikke tænker på, når man skal ud og købe sit første hus. En af de ting, der ikke er synlige, men som kan komme til at koste en masse penge, er defekter og fejl i elinstallationen. Denne kan man ikke se med det blotte øje, så det er vigtigt, at man får en lokal uddannet elektriker fra Roskilde ud for at gennemgå elinstallationer. De har måleudstyr og den rette viden, så de kan tjekke det hele igennem for jer og i derved trygt kan købe boligen – hvis altså det seer fornuftigt ud.

Lad jer ikke narre af et moderniseret gammel hus

I gamle huse ses det desværre ofte, at der er problemer med elinstallationerne. Og disse problemer forsvinder ikke, blot fordi man sminker det synlige i huset. Hvert opstår der flere brande i huset i Danmark, som skyldes fejl i elinstallationerne. Der kan eksempelvis være en fejl inde i en væg, hvor ledningen bliver overbelastet og brænder over. Her vil den altså kunne starte en brand, og det er på ingen måde muligt at forudse det med det blotte øje.

Hold særligt øje med:

  • Vægge, der er nedlagt eller flyttet
  • Ændringer på loft højden
  • Blotte ledninger
  • Overdrevet mange stikkontakter

Er der blevet flyttet rundt på indervægge, så kan man også risikere, at det har medført fejl i elinstallationerne, hvis ikke disse er lukket korrekt af – af en autoriseret elektriker Roskilde. Det samme gælder for lofter, der er blevet hævet eller sænket. Stikker der ligefrem ledninger ud af nogle af væggene, så skal det i høj grad sætte advarselslamperne i gang, og her er det særligt vigtigt, at man får en elektriker ud. Det bør også vække undren, hvis der er overdrevet mange stikkontakter i det samme rum.

Det betaler sig at hyre en elektriker

Får man ikke en elektriker til at gennemgå elinstallationen, så kan man altså risikere at stå med en kæmpe regning, når der går noget galt. Nogle gange kan elektrikeren nøjes med at aflukke en defekt stikkontakt forsvarligt, men andre gange kræver det en større operation – særligt hvis der er uorden i hele netværket af ledninger. Det ses typisk, hvis det er en gør-det-selv mand, der har leget elektriker i sit eget hjem. For jeres egen skyld, så sørg for at få tjekket al elektricitet igennem, inden i underskriver kontrakten på et huskøb.

Det er ikke særlig svært at finde en god elektriker i Roskilde. Og disse penge vil være givet godt ud – måske de endda kan skåne jer fra at købe jeres livs værste mareridt og om ikke andet, så kan i sove trygt om natten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *