Sådan får du mest muligt ud af dine skraldespandsposer til kontoret

Det virker måske som en hel simpel problemstillingen fra hverdagen, men det er faktisk vigtigt at tage stilling til affald og skrald på arbejdspladsen. Det er et sted hvor vi selv, sammen med mange andre mennesker, bruger en stor del af vores tid og der foregår ofte en eller anden form for produktion samtidigt, hvorfor der naturligvis produceres en hel del affald, der skal afskaffes eller flyttes fra A til B. Derfor findes der på alle arbejdspladser en hel del skraldespande i større eller mindre omfang. Noget mange ikke tænker over, er hvilke skraldeposer der benyttes på kontoret, men det er bestemt en fejl. Ved at bruge skraldeposer på på kontoret i den rigtige størrelse, kan I må meget mere ud af skraldespandens rumfang og dermed fylde mere skrald i, før posen skiftes. Det er ikke bare godt for jer, at posen skal skiftes sjældnere, når I bruger en passende størrelse af affaldsposer. Det er også godt for miljøet! Størstedelen af skraldespandsposer er nemlig fremstillet af plastik, som bekendt både er skadeligt at producere og efterfølgende, hvis ikke det afskaffes korrekt. Her kan du se dine forskellige valgmuligheder for skraldespandsposer til kontoret til både store og små skraldespande.

Hvilken skraldespandspose skal jeg bruge?

På en arbejdsplads er der ofte en del forskellige skraldespande, og det kan være et virvar at finde ud af, hvilke poser, der passer til hvilke skraldespande. Du bør indkøbe skraldespandsposer efter litermål. På dine skraldespande kan du oftest se, hvor mange liter skraldespanden er og du bør derfor vælger poser, der har et tilsvarende litermål indikeret på indpakningen. Typisk kan du finde poser helt ned fra 1½ liter og op til 1000 liter. Det betyder altså blandt andet, at du kan få poser på størrelse med små fryseposer og helt op til store skraldespandsposer, der passer i selv de største affaldscontainere. Der er altså ingen undskyldning for ikke at gøre tømningsarbejdet lettere og mere hygiejnisk, for der findes skraldespandsposer til samtlige skraldespande på kontoret, lageret og i produktionen.

Affaldssortering på kontoret

I en hektisk hverdag på arbejdet, hvor tempoet ofte er højt og tingene skal ske i en fart, er det sjældent, at der er overskud til at tænke på miljøet og affaldssortering. Du kan gøre det en hel del nemmere for sine ansatte eller kollegaer ved at vælge skraldespandsposer til kontoret, der er inddelt i farver. Underbevidst kan farverne på poserne være med til at diktere, hvad der skal i hvilken skraldespand. Mest populær er fordelingen af grønne poser til organisk affald og sorte eller gennemsigtige poser til affald, der ikke kan kompostes så som plastik eller pap. Hvis du virkelig vil gøre en aktiv og miljøbevidst indsats, bør du bruge bioposer. Disse er fremstillet med minimale ressourcer og er nedbrydelige. Sørg desuden for at have en separat spand til brugte batterier fra headsets, fjernbetjeninger eller trådløse mus. Der findes også skraldespandsposer til kontoret, der er beregnet til helt små plastikspande, som typisk bruges til afskaffelse af batterier. De må endelig ikke komme i samme skraldespand som eksempelvist organisk affald, da forkert bortskaffelse kan være giftigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *