Melodi Grand Prix: Anja med fine chancer for flot placering

Når Eurovision Song Contest løber af stablen i Kiev, er det Anja Nissen, der skal repræsentere Danmark. Hun skal synge sin sang “Where I Am”, som hun vandt med under det danske Melodi Grand Prix tidligere på året. Her overraskede hun ved at slå de to forhåndsfavoritter ganske klart i finalen.

Samme udvikling ser man i øjeblikket i forbindelse med musikfesten i Kiev, hvor bookmakerne efter Anjas sejr i Danmark end ikke spåede hende en plads i finalen. Nu vil alt andet end finalepladsen være en skuffelsen, ligesom oddset på den “nationaliserede” sangfugl er faldende – og vinderchancerne dermed på vej op.

Link: Se seneste odds på Anja Nissen

Sanger på tværs af nationerne

Anja er 21 år gammel og er født og opvokset i Australien, selvom begge hendes forældre er danske. Stort set hele hendes familie bor desuden i Danmark. Dog er hun selv først lige begyndt at tale dansk for knap et år siden – det er på trods af, at hun er vokset op med at høre sproget. Selvom Anja først netop har lært dansk, har hun altid følt en dyb forbindelse og et savn til Danmark. Derfor er hun også meget beæret over at skulle repræsentere landet ved den internationale konkurrence. Først og fremmest fordi hun føler sig så accepteret af Danmark og gerne vil gøre befolkningen stolt, men også fordi det for hende er så stort at få sin helt egen sang med i en konkurrence, som forener så mange folk på kryds og tværs af nationer.

En barnedrøm gået i opfyldelse

Sidste år fik Anja en andenplads i det danske Melodi Grand Prix, og selvom denne placering var yderst positiv, så var Anja ikke helt tilfreds. Derfor kom hun stærkt tilbage året efter for at indfri sin barnedrøm om at vinde konkurrencen. Hun har siden hun var ganske lille gerne ville være sangerinde, og hun brugte i mange år meget tid på at lave videoer på Youtube. Videoerne kan man stadig finde derinde, siger Anja. De mange års øvelse har båret frugt mere end én gang, for i 2014 vandt hun den tredje sæson af The Voice i Australien. Derfor er hun også efterhånden temmelig scenevant og har da også en helt særlig rutine, som hun gennemgår, inden hun træder op på scenen.

Jeg trækker vejret dybt, kigger op i luften, finder et roligt punkt og siger til mig selv, at det nok skal gå godt. At jeg skal have det sjovt og gøre det bedste jeg kan for at række ud til folk og fortælle min historie, forklarer Anja.

Når folkene bag Eurovision spørger Anja ind til, hvad der er de tre mest interessante aspekter ved hendes deltagelse i Eurovision Song Contest 2017, er hun ikke i tvivl. Hun nævner først og fremmest sin kraftfulde stemme, som kan synge salen op, og derefter hendes sang, som også er utrolig kraftfuld. Måske vigtigst af alt er der den performance, hun leverer under showet. Den kalder hun for autentisk og nede-på-jorden.

Jeg kan tydeligt mærke forskel på at optræde med en sang, som andre har skrevet og at optræde med en sang, som jeg selv har skrevet, siger Anja. Sangen, som hun deltager med i Eurovision Song Contest, hedder Where I Am og er skrevet af Anja selv og i samarbejde med Michael D’Arcy og Angel Tupai.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *