Måltidet afgør din adfærd

mini kat

Det er skønt at have dyr i sit liv. Dyr giver rutiner og glæde i hverdagen. Men det kan også være svært at finde ud af, hvordan man allerbedst passer på sit dyr. Hvis du eksempelvis har en hund, er der nogle helt enkle retningslinjer du skal følge, for at den har et godt liv. Først og fremmest skal du være sikker på, at den får noget godt hundemad. Det er en skrøne, at hunde har godt af leverpostejmadder og rester. Mange hunde får faktisk dårlig mave af det meste menneskemad. Og nogle hunde kan godt tåle menneskeføde med det resultat, at de altid tigger ved aftensmaden. Det er ikke det værd.

Synd med overvægtige dyr

Vi ser også flere og flere overvægtige hunde og i modsætning til os selv, har hunden ikke mulighed for at vælge. Dens instinkt fortæller den, at den skal spise alt, hvad den får tilbudt altid og forsøge på at få mere. Sådan er hunde. Der er jo en grund til, at vi kalder det hundeøjne, når de tigger med store, våde øjne. Det bedste råd er, at du ikke skal falde for det. Det er ikke altid godt for hunden og du risikerer aldrig mere at få fred i forbindelse med dine måltider. Overvægtige hunde kan få problemer med at gå rigtigt, få den motion de har brug for og med maven. Det er simpelthen synd for dyret, at du ikke kan tage ansvar for det. Du er ansvarlig for din hund, og det ansvar skal du leve op til. Uanset hvor meget hunden i al sin naivitet forsøger at overbevise dig om noget andet.

Alfa hunde og spisetider

Din hund har brug for at vide, at du er lederen, og at det er dig, der bestemmer, hvornår hunden spiser. Hvis de altid får deres vilje, kan de blive meget svære at have med at gøre. Først og fremmest kommer de til at gø og larme mere. Men det kan faktisk også gøre din hund utryg, at du ikke kan sætte grænser. I hundeflokke er der altid en alfahan, og hvis du ikke er alfahan, vil den selv indtage den rolle. Det lyder måske skørt, men uanset hvor nuttet en hund vi har, er den stadig nedarvet fra ulve. Det kan hverken søde armbånd, vinterfrakker eller hundesko ændre på.

En hund er en hund

En hund er en hund, og det er helt essentielt, at du ikke glemmer det. Måltidet er noget af det allervigtigste i en ulveflok. Alfa hunden spiser først – og den mængde af maden, som den ønsker. Derefter kan de andre medlemmer af flokken få mad. I en familie anbefales det, at hunden får mad efter hele familien har spist. På den måde ved den, hvor den hører til i flokken. Nogle hunde bliver aggressive, når de tror, de ikke er nederst i hierarkiet. Der er eksempler på hunde, der hyrder børnene og forsøge at opdrage dem, fordi hunden ikke ved, at de rangerer højere end dem i flokken. Hvis du vil vide mere om, hvilke typer af mad, der er gode for din hund, så klik her og læs mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *