Det er vigtigt at man lytter til kroppens signaler. Det kan vi vist godt alle sammen være enige om, men det er ikke altid vi er så gode til det. Faktisk er det noget som vi som moderne mennesker, som samfund, efterhånden er ved at være rigtig dårlige til.
Det er nok ikke ond vilje, det er ikke fordi vi ikke vil, men det er som om at det er en evne vi bare har mistet i hverdagens stress og jag. Og det er synd. For kroppen er klog, og den fortæller os som regel hvad det er vi har brug for at høre – og så er det synd at vi ikke lytter.
Man kan f.eks. se det hvis man kigger på børnene, de kære små, som jo altid er så meget klogere end os voksne når det kommer til den slags. Der er desværre en del børn som oplever angst og andre lign. ubehageligheder, og det er jo altid helt forfærdeligt når den slags sker, men her kan man se at symptomerne altid starter med kroppen. Og så må vi bare være bedre til at lytte (synes du i øvrigt at det med angst hos børn er spændende, eller er det måske relevant for dit eget barn, så er det en rigtig god ide at læse denne guide hvor du i 7 kapitler får gennemgået det fra A til Z).
Man kan også se det på de mange der får lidelsen irriteret tyktarm, en lidelse som også bare er vokset frem i løbet af det seneste årti, og er en god kandidat til at blive danskernes nye fællessygdom. Også her skyldes en stor del af det vores levestil i ubalance, og hvis bare vi var bedre til at lytte ville det nok ikke være så slemt for så mange. I dag skal vi i gang med diæter uden fodmaps og alt muligt, hvor man i gamle dage bare ville være mere i balance.
Sådan kommer du i balance med din krop igen
Det er med at komme i balance med sin krop og lære at lytte til den er ikke noget man bare lige sådan gør. Det er noget der skal læres, og det første skridt på vejen er at indrømme over for sig selv at det er noget der tager tid, men også at det er okay, og at vejen er lige så vigtigt som målet.
Når du har gjort det er det tid til at gå i gang, og noget af det vigtigste i starten er ro og stilhed. Så det er en rigtig god ide at komme ud i skoven og gå en tur. Ikke noget med at tage smartphonen med, den må blive hjemme. Men man skal bare være alene med skoven, sig selv og sin krop – og måske også en god ven.
Den her skovtur er ikke noget man bare lige sådan gør en gang og så er det det, det er noget der er vigtigt at gentage igen og igen til det bliver til en vane. Det kan være to gange om ugen man går ud og gør det, det kommer lidt an på hvor langt man har til den nærmeste skov, men i hvert fald 3 gange om måneden er realistisk for alle.
Derudover skal man også gå ture, og det behøver ikke være i skoven selv om det er hyggeligst. En halv times gåtur om dagen er en rigtig god måde at lytte til kroppen på, det kan f.eks. være når man har spist at man så lige tager en tur rundt i den lokale park eller rundt om bygningsblokken. Gør man alt det skal man nok finde sin krop igen.