Gør arbejdspladsen mere tryg

Arbejdspladsen bør være et sted, hvor alle føler sig trygge. Fordommen om, at medarbejdere arbejder bedst, når de frygter chefen, er for længst blevet modbevist. Tvært imod viser alle studier, at medarbejdere, der føler sig trygge og godt tilpas, generelt er mere produktive.

Derfor er det også en fordel, hvis du som chef prøver at skabe trygge rammer på arbejdspladsen, så dine medarbejdere bedre kan trives.

Indbrud er et overgreb

Et indbrud er på mange måder er overgreb, da det er en fremmed person, som trænger ind på et område, som vedkommende ikke har ret til at færdes i. Værre endnu er det, hvis det er et regulært røveri, for her opleves overgrebet på egen krop.

Som chef kan det være en rigtig god idé at investere i overvågning, så dine medarbejdere føler sig tryggere på arbejdspladsen. Hvis du ikke allerede har videoovervågning, så vurder dine behov og undersøg nærmere på www.telesikring.dk.

Her er det vigtigt at tilføje, at videoovervågningen ikke skal være placeret der, hvor medarbejderne arbejder. I så fald vil det have den modsatte effekt og i stedet give medarbejderne en følelse af, at de hele tiden bliver holdt øje med.

Som chef skal du skabe et trygt arbejdsmiljø, og det inkludere også at demonstrere overfor medarbejderne, at du har tillid til, at de udfører deres arbejde. Alle medarbejdere har dage, hvor de er mere produktive end andre. Derfor skal de heller ikke føle sig overvågende og pressede, når de har en dårlig dag. Det kan i værste fald være en stressfaktor for medarbejderen.

Stress truer trygheden

Når man taler om stress, er det vigtigt at forstå, at stress i stigende grad er en trussel på de danske arbejdspladser. Flere og flere går ned med stress, og som chef bør du optræde som én, der lægger en dæmper på stressen, nærmere end én, der får den til at blusse op.

Der bliver imidlertid også større og større krav til medarbejderne om, at de skal handle selvstændigt uden ordre fra chefen. Alligevel er det chefens opgave at stille passende rammer op, så medarbejderne har den største chance for succes.

Hvis din virksomhed har travlt, kan et godt projektstyringssystem være guld værd. Det vil gøre det nemmere at overskue de forskellige opgaver i travle perioder og samtidig sikre, at der ikke er noget, som bliver glemt eller overset.

Projektstyring giver en mere harmonisk arbejdsplads, da alle får et bedre indblik i, hvad der skal gøres, og hvem der gør det. Hvis du tror, at projektstyring kunne gøre noget for din virksomhed, så læs mere her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *