Find De Rigtige Kosttilskud

kosttilskud

Kosttilskud som fiskeolie, proteinpulver og ZMA er et must for de fleste bodybuildere, og også mange hobbymotionister tager tilskud med stor succes.
Mange af os spiser nemlig ikke helt så sundt som vi burde, eller får ikke helt de rigtige mængder af f.eks. protein eller fisk. Og så er det dejligt nemt at kunne tage det somt tilskud i pilleform.

Men et kæmpe marked medfører også mange producenter, hvoraf det ikke altid er lige nemt at holde styr på hvem der er gode og hvem der er dårlige. Det kan derfor være svært altid lige at finde ud af hvor man f.eks. skal købe sit næste proteinpulver. Dels vil man ikke betale for meget – det er den ene ting. Men dernæst vil man gerne være sikker på at det man indtager også er noget det har den ønskede effekt. Er man uheldig og køber et dårligt sted er ens proteinpulver i bedste fald uden virkning – det er jo super ærgerligt at bruge penge på noget der ikke virker, og gå glip af den ekstra muskeltilvækst man ville have fået. Men er man uheldig kan dårligt proteinpulver i værste fald have en negativ virkning på ens træning. Det er derfor vigtigt at man holder tungen lige i munden når der skal vælges tilskud.
Så her får du et par gode råd til hvordan du sikrer dig at det du køber også er en god kvalitet.

Undersøg uafhængige sider

Et rigtigt godt sted at starte er ved at kigge på uafhængige sider som f.eks. Candidlab og se hvad de siger. Candidlab er en side som videnskabeligt og i laboratorier undersøger forskellige kosttilskud for at se hvad de helt præcist indeholder, og hvad der giver den største effekt. Finder du et tilskud derinde kan du godt købe det med ro i sindet og være sikker på det har den ønskede effekt.
Herinde kan du også finde information om hvad de forskellige typer kosttilskud gør ved kroppen, og se om det overhovedet er noget for dig at tage.

Spørg på nettet

Ligesom med mange andre hobbyer findes der også rigtig mange fora der handler om træning, bodybuilding, sund kost og vægttab. Det kan derfor være en god ide at finde sådan et forum, og spørge derinde hvilke tilskud folk kan anbefale. Sørg dog for at være lidt kritisk når du kigger på svarene. Mange forhandlere sidder også derinde, klar til at fremhæve deres eget produkt, og det kan derfor være smart på forhånd at have gjort sig klart at man kun vil lytte til dem som har mange indlæg og ikke ligner forhandlere.

Spørg venner og familie

Du kan også altid spørge rundt til venner og familie og høre hvad de tager, og om der er noget de kan anbefale. Husk også her at være kritisk i de svar du får (din familie kan jo godt være blevet narret til at købe noget der ikke er godt), og tjeck. evt. de mærker vennerne anbefaler inde på Candidlab og de forskellige fora for at sikre dig at det nu også er okay.

Smagsprøver

Det sidste råd gælder når du har fundet et mærke af f.eks. proteinpulver, men gerne vil finde den helt rigtige smag. Mange proteinpulvere kommer nemlig med smag som chokolade, vanilje, jordbær og mange andre varianter, og man får meget større glæde af det hvis det er noget der smager godt. Undersøg derfor om ikke det mærke du vil købe sælger smagsprøver. Her kan du typisk købe 5 eller 10 poser med én dosering i hver, sådan at du kan prøve de forskellige smage og se hvilken en du bedst kan lide.
Det er lidt dyrere end at købe 5 kilo på én gang, men det er som regel penge godt givet ud – tænk hvis du fandt ud af at den chokoladesmag du havde tænkt dig at købe var helt forfærdelig, men at vaniljen var fantastisk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *