Få en sund søvn med en boxmadras

boxmadras

En ordentlig boxmadras kan hjælpe dig med at få en god nats søvn. Mange mennesker forsømmer det sunde valg når de vælger madras. Og hvorfor er valget af madrassen vigtigt og kan det ikke være ligegyldigt om man får nok søvn i dagligdagen? Nej den sunde søvn er noget af det vigtigste vi mennesker behøver for at fungere. Vores søvn bliver reguleret af mange faktorer, heriblandt valget af madras. Men hvorfor er søvnen så vigtig for os? Der er mange forskellige udlægninger for hvorfor søvnen er vital for os mennesker. Den primære er at hjernen har brug for at slappe af for at komme sig oven på dagens oplevelser. Der findes ifølge denne teori ingen fysiologisk grund til at vi sover. En anden teori går på at kroppen restituerer hurtigere når den sover. Kroppen kan allokere sine ressourcer til de områder der har brug for restitution. Det er for eksempel derfor man ifølge teorien sover meget når man er syg. En tredje teori går på at vi sover for at drømme. Søvnen og drømmene er vores underbevidstheds måde at komme til udtryk på. Denne teori er ikke fuldt ud belyst men bliver understøttet af det faktum at man kan drømme mens man er vågen, hvis man er udmattet. Så der er mange gode teorier om hvorfor søvnen er vigtig og ingen tvivl om, at en af årsagerne, er at vælge den rigtige madras, som understøtter ryggen såsom en boxmadras gør. Det vigtigste for en god nats søvn set med kroppens øjne er et stabilt fast underlag, som yder ryggen den støtte som den har brug for. Vores rygge er forskellige og har behov for forskellige niveauer af hårdhed. Derfor er det optimale boxmadras valg forskelligt fra person til person.

Hvorfor vælge en boxmadras som det sunde valg

Som der er beskrevet ovenfor, er der mange gode grunde til at få rigeligt af den gode søvn. Her kan en boxmadras være en alletiders madras. Boxmadrassen understøtter med sine fjerde ryggen uden at den er for hård og giver dermed den støtte, som der er brug for, for at ramme den dybe søvn. Det varierer meget hvor hård en madras et individ har brug for, og en god mellemløsning er boxmadrassen, da den kan anvendes af alle. Dette er brugbar viden, hvis man er to, som eksempelvis sover sammen. For har man ikke den samme kropsbygning kan det have betydning for valget af madras. For det gælder om når man sover to sammen at begge individer sover optimalt med den optimale støtte. En vandseng eksempelvis fordeler trykket, men er derimod svær at bevæge sig i. Så den er velegnet til tynde mennesker, hvorimod voluminøse mennesker ikke anbefales at sove i en vandseng.

Straffen for at vælge den forkerte madras er hård

Vælger du den forkerte madras, og dermed ødelægger din nattesøvn, kan det have store fysiologiske konsekvenser, som du ikke kan undgå at lægge mærke til. For eksempel risikerer du at tage på, hvis du ikke får nok søvn. For dit stofskifte påvirkes hvis du ikke får nok af den gode søvn. Derudover er det i dag blevet påvist at man mister kognitive evner såfremt man ikke får tilstrækkelig med søvn. Så der er mange gode grunde til at vælge en sund madras at sove på. En god og sund madras behøver ikke koste alverden. Du kan næsten altid finde gode boxmadrasser på tilbud hvis du søger lidt efter det. Det handler ikke om at vælge den billigste, det handler om at vælge den bedste for dig, men derfor kan du ligeså godt købe den på et godt tilbud når sådan et kommer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *