Dine lånemuligheder når du er 18 og 20

lånemuligheder

Når man bliver 18 står man pludselig i en helt ny situation som man aldrig har været i før. Man er blevet voksen og myndig, man har fuldstændig ansvaret over for sig selv og sin egen økonomi, og man kan gøre lige hvad man vil. Samtidig er man i en situation hvor man skal bruge flere penge end man har skullet før – mange flytter hjemmefra og så skal der noget til at få budgetterne til at holde.

Men hvilke muligheder har man for at låne penge når man er 18 år – og er det anderledes når man er 20? Det kan du læse mere om her:

Det kan du låne når du er 18

Det er svært at være 18 år – der er så meget som man ikke forstår, og man er lige pludselig en del af de voksnes verden og skal finde ud af hvordan den fungerer. Samtidig er man også i en situation hvor man godt kan være lidt forvirret og have svært ved at gennemskue hvad der er det smarteste, man er jo stadig teenager. Derfor er der også mange steder der ikke vil låne ud til folk der er 18 eller 19, de oplever simpelthen at der er for mange teenagere der er for uansvarlige og ikke betaler tilbage.

Men det er heldigvis ikke alle steder at det er sådan, og hvis du går ind på denne side kan du se en oversigt over steder du kan låne når du er 18 år.

Det kan du låne når du er 20 år

Der sker mange ting fra man er 18 til man er 20. Man er ikke længere teenager men er blevet rigtig voksen, og det der med at være myndig har man helt styr på. Langt de fleste er flyttet hjemmefra på det her tidspunkt, og man er blevet meget mere fornuftig. Det ved låneselskaberne også godt, og kigger du her kan du se at der er mange flere muligheder for at låne penge når man er 20 år.

Alternativer

Når man bliver 18 og myndig kan man jo gøre hvad man vil, og også tage alle de lån man overhovedet kunne tænke sig, men det er ikke en særlig god ide. De penge man låner skal jo betales tilbage igen en dag, og de beslutninger man træffer i de her kritiske år er nogle der kommer til at hænge over hovedet på en resten af ens liv.

Derfor er det vigtigt at man tænker sig rigtig godt om inden man låner penge til noget som helst, og specielt inden man låner penge på nettet hvor renterne er noget højere end man finder dem andre steder.

Det første man bør undersøge hvis man tænker at man skal låne penge er derfor om man kan vente med at købe det man skal bruge, og så i stedet spare op. Det er ikke altid det kan lade sig gøre, men har man mulighed for det er det den bedste løsning.

Hvis ikke man kan spare op kan man se om man kan låne pengene af nogle i familien. Det kan være man har nogle forældre eller bedsteforældre der kan hjælpe en med lidt ekstra, og som regel bliver de lån også uden rente. De skal selvfølgelig betales tilbage igen, men det med at der ikke er nogen rente hjælper en del.

Er det heller ikke muligt kan man snakke med sin bankrådgiver. De kan som regel give en lånet lidt billigere, og til lidt bedre vilkår. Det tager dog lidt længere tid og de stiller flere kritiske spørgsmål, men det er den pris man må betale for at låne penge i banken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *