Derfor skal du vælge en lejebolig på Vestegnen

Blokken

Over den seneste tid, er Vestegnen blevet et enormt populært sted for både unge par og børnefamilier at flytte hen. Det skyldes områdets beliggenhed tæt på København, de gode muligheder for kollektiv transport og de mange tiltag til børn og unge. Leder du selv efter et nyt sted at bo, kan Københavns Vestegn bestemt være værd at overveje.

Historik

Vestegnen er en alment anvendt betegnelse for et antal kommuner, som ligger vest for København. Typisk henviser betegnelsen til kommunerne Rødovre, Hvidovre, Glostrup, Brøndby, Albertslund, Vallensbæk, Ishøj og Høje Taastrup. Der findes dog ingen officiel definition. Mens Vestegnen primært bestod af landbrug, bondegårde, gartnerier og enkelte mindre landsbyer helt indtil efter 2. Verdenskrig, begyndte man op igennem 60’erne og 70’erne at bygge beboelsesejendomme i området, hvilket resulterede i en massiv tilflytningsstrøm. Også i dag består området mest af beboelse, og mange af kommunerne henvender sig i særligt høj grad til børnefamilier med sine mange skoler, institutioner, fritidsaktiviteter og naturoplevelser.

Et mere tilgængeligt boligmarked

Vestegnen opstod tilbage i 60’erne og 70’erne, fordi overgangen fra landbrugssamfund til industrisamfund resulterede i en kraftig befolkningstilvækst i København, som ganske enkelt resulterede i, at København flød over, og at der kom behov for flere boliger til de mange arbejdere.

Selvom årsagen til at København er ved at flyde over måske er en anden i dag, er problematikken ikke fremmet. Man skal ikke have noget udbredt kendskab til boligmarkedet i København for at vide, at det kan være mere end bare udfordrende at finde en bolig i landets hovedstad. Denne tendens skal formentlig også ses som en af de primære årsager til, at Vestegnen inden for de seneste år er blevet så populært. Selvom en Lejebolig Vallensbæk eller en Lejebolig Ishøj ligger et stykke væk fra indre by, er der i praksis ikke tale om en tur på meget mere end en halv time i bil og endnu mindre med det offentlige fra det roligere og mindre bylivsprægede Vestegnen til Københavns centrum. En lejebolig i Vallensbæk er derfor en lejebolig nær København, men samtidig også en bolig på afstand fra den larm og det mylder, der ofte kan præge hovedstadens inderste postnumre – en egenskab mange ser som noget positivt. Vil du gerne have lidt af begge verdener, kan du altså få det på Vestegnen.

Herudover tilbyder Vestegnen ofte et mere tilgængeligt boligmarked end det Københavnske. Er du på udkig efter en lejebolig her og nu, er der bedre muligheder for at finde en blandt Vestegnens kommuner, uden at du behøver at flytte langt væk fra Hovedstaden.

Mange muligheder i børnehøjde

Når mange børnefamilier vælger Vestegnen, skyldes det formentlig flere forskellige faktorer. En helt central faktor er utvivlsomt de mange gode muligheder i børnehøjde, mange af kommunerne på Vestegnen har at byde på. Med mange gode skole- og institutionsmiljøer for ikke at nævne et udpræget foreningsmiljø, har man som barn på Vestegnen, alt hvad man kan drømme om. Der er også gode muligheder for kultur- og naturoplevelser i børnehøjde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *