Baby med ud i verden? 3 tips, så det hele går glat

Baby rejse

En baby er en skrøbelig lille størrelse, og som forælder er det ens allervigtigste job at beskytte ens baby og sørge for, at den er tryg og har det godt. For mange forældre betyder det, særlig i starten, at de gerne vil være hjemme så meget som muligt.

Hjemmet er nemlig en tryg ramme for babyen, særlig i løbet af dens første levetid. Her har babyen egentlig bare brug for nærhed og ro, og det får den bedst inden for hjemmets fire vægge. Men efterhånden som barnet bliver større, vokser behovet for stimulering – både for babyen og forældrene.

Verden er et spændende sted

Når babyen begynder at blive opmærksom på de ting, der foregår omkring den, og bliver interesseret i andre end bare dens forældre, er det en god indikation på, at han eller hun er klar til at komme lidt ud.

Det er ikke farligt eller forkert at tage baby med ud i verden. Men som forældre skal man selvfølgelig være opmærksom på, at der er nogle ting, man skal tage hensyn til. Babyen er nemlig stadig meget lille og skrøbelig, og derfor skal den møde verden under de rigtige forhold.

Baby med til koncert

En af de ting, man kan starte med, er at tage sin baby med til koncert. Ikke en af de store, indendørs koncerter, hvor en masse mennesker er fulde og hopper rundt. Men en hyggelig familiekoncert, måske til en festival eller til et andet udendørs arrangement.

Det er sjovt for barnet med musikken og de mange mennesker. Men den høje lyd fra en koncert er hård for små ører, og derfor er det en god idé at tage hensyn til netop dette. Med baby høreværn kan man beskytte babyens ører, uden at han eller hun ikke kan høre musikken. Gode baby høreværn kan man finde online.

Baby med på café

Det er egentlig ret nemt at tage babyen med på café eller restaurant. Her kan man nemlig selv styre, hvornår man vil komme og gå, og om babyen skal ligge og sove imens eller være vågen.

Men en baby har sin egen vilje, og måske vil barnet lige den dag hele tiden holdes eller gider ikke at sove. Her kan man med fordel tage noget legetøj med, som kan underholde. Det er også en god idé at have en pusletaske med, så man ikke må hjem på grund af en fuld ble.

Baby med i fly

Dette er nok en af de ting, som rigtig mange forældre frygter. Og at have en baby med på en flyvetur har også potentiale til at være en noget nær traumatiserende oplevelse. Men det behøver det faktisk slet ikke at være.

Det handler i høj grad om at være forberedt, både mentalt og praktisk. Mentalt skal man kunne hvile i, at babyen nok kommer til at larme og græde på nogle tidspunkter. Praktisk kan man forebygge med masser af snacks og legetøj til aktivering og underholdning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *